Bistrogryta med svamp

Bistrogryta med svamp

Av: / Foto: Kent Jardhammar
30 min
4 portioner
Den gräddrika såsen till fläskfilé och därtill svamp gör bistrogrytan till en vinnare.
Fler recept på:
Gratäng, Budgetmat, Svamp, Brysselkål, Morot, Potatis, Fläskfilé, Fläsk
Annons

Ingredienser

    1. 1 st fläskfilé (500 g)
    2. 2 msk smör
    3. salt, peppar
  1. Sås

    1. 250 g färsk svamp
    2. 1 st liten finhackad schalottenlök
    3. 2 msk smör
    4. 1/2–1 tsk salt
    5. 2 krm peppar
    6. 2 dl steksky
    7. 3 dl grädde
    8. 2 msk fransk senap
    9. 1/2 msk soja
    10. 1 tsk timjan
    11. 3 msk vetemjöl
  2. Tillbehör

    1. potatisgratäng
    2. kokt morot
    3. brysselkål
    4. cornichoner (små inlagda gurkor)

Gör så här

    1. 1.

      Skiva och stek fläskfilén. Salta och peppra. Skölj ur stekpannan med 1 dl vatten efter varje stekomgång, spara detta till såsen. Lägg köttet i en gryta.

    2. 2.

      Ansa svampen, skär den i bitar. Stek lök och svamp i smöret, salta och peppra. Lägg det i grytan. Tillsätt steksky, grädde, senap, soja och timjan. Småkoka såsen ca 5 min under omrörning.

    3. 3.

      Blanda vetemjölet med lite kallt vatten och rör ner det i grytan. Sjud grytan några min.

    4. 4.

      Servera grytan med potatisgratäng, kokt morot, brysselkål och cornichoner.

Är innehållet i detta recept olämpligt?