Biskvier

Biskvier

Av: / Foto: Pontus Ferneman
80 min
20 st
Mumsiga biskvier - en favorit bland både stora och små!
Fler recept på:
Bröllop, Begravning, Choklad
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 175°
    2. 200 g sötmandel
    3. 3 dl florsocker
    4. 2 stora äggvitor
  1. Fyllning

    1. ¾ dl strösocker
    2. ½ dl vatten
    3. 3 st äggulor
    4. 75 g mörk choklad
    5. 150 g mjukt smör
  2. Garnering

    1. 200 g mörk choklad
    2. pistaschnötter

Gör så här

    1. 1.

      Skålla, skala och låt mandeln torka. Mal den i kvarn. Blanda med siktat florsocker. Tillsätt lätt vispade äggvitor och arbeta ihop till en smidig deg. Spritsa eller klicka ut smeten på en plåt med bakpapper. Grädda mitt i ugnen 12–15 min. Låt kallna.

    2. 2.

      Fyllning: Koka ihop socker och vatten till en simmig, lite trådig lag. Vispa gulorna. Häll i den heta sockerlagen under kraftig vispning. Låt svalna. Smält chokladen till fyllningen. Vispa smöret mjukt. Tillsätt äggulesmeten, lite i taget, under kraftig vispning. Vispa i chokladen.

    3. 3.

      Bred fyllningen lite toppigt på kakornas undersidor. Låt dem stå i frysen minst 40 min.

    4. 4.

      Garnering: Smält chokladen. Doppa kakorna i choklad och tryck fast en nöt direkt. Låt stelna.

Fler recept på:
Bröllop, Begravning, Choklad
Är innehållet i detta recept olämpligt?