Birgitta Höglunds Kantarellsås

Birgitta Höglunds Kantarellsås

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 4 dl Kantareller
    2. 1 stor Gul lök
    3. 50 g Smör
    4. Havssalt och nymald
    5. 2 msk Buljongpulver
    6. 1 dl Madeira
    7. 1 liter Grädde
    8. 2 dl Mjölk
    9. 1 tsk Worcestersauce
    10. 1 msk Japansk Soya

Gör så här

    1. 1.

      Hacka löken fint. Bryn smöret i en gryta och fräs svamp och lök i fem minuter på medelvärme under omrörning. Krydda rejält med salt och peppar.

    2. 2.

      När vätskan kokat bort, häller Du på Madeira, Worcester och soya. Låt hälften koka in, strö över buljongen och rör om. Häll sen på grädden. Koka upp och låt puttra på svag värme i en timme.

    3. 3.

      Rör då och då ner mot botten, så inte svampen bränner fast. Späd med lite mjölk ibland om såsen blir tjock.

    4. 4.

      Smaka av om det behövs mer krydda eller en skvätt vin till. Servera till kött eller fisk.

Är innehållet i detta recept olämpligt?