Bifteki

Bifteki

Av:
30 min
8 portioner
Grekiska färsbiffar
Annons

Ingredienser

    1. 1000 g blandfärs
    2. 2 st gul lökar
    3. 2 dl bladpersilja
    4. 4 st vitlöksklyftor
    5. 2 st ägg
    6. 2 tsk spiskummin
    7. 4 msk oregano, torkad
    8. 4 msk tomatpuré
    9. 2 tsk salt
    10. 2 krm svartpeppar
    11. smör och olja

Gör så här

    1. 1.

      Finhacka lök och persilja. Blanda färsen med lök, persilja, pressad vitlök, ägg, spiskummin, oregano, tomatpuré, salt och peppar.

    2. 2.

      Skölj händerna i kallt vatten och forma pannbiffar i önskad storlek. Värm olja och smör och stek biffarna tills de fått fin färg och är genomstekta, ca 10 minuter.

    3. 3.

      Servera med pommes frites eller potatisklyftor, pitabröd, tzatziki, tomater och rödlök och pressad citron.

Är innehållet i detta recept olämpligt?