Biffwok med grönsaker, färsk mango och koriander

Biffwok med grönsaker, färsk mango och koriander

Av:
30 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 1/2 frp Koriander
    2. 1/2 st Gurka
    3. 3 1/2 dl Jasminris
  1. Ingefärswokade grönsaker

    1. 1 st Röd paprika
    2. 1 st Bananschalottenlök
    3. 1 st Mango
    4. 1 burk Kokosmjölk
    5. 1 msk Olivolja
    6. 2 klyftor Vitlök
    7. 1 tsk Malen ingefära
    8. 1/2 tsk Curry
    9. 2 krm Chili flakes
    10. 1 msk Vitvinsvinäger
    11. 1 tärning Kycklingbuljong
    12. Svartpeppar
    13. Salt
  2. Lövbiff

    1. 500 g Lövbiff
    2. Salt
    3. Svartpeppar
    4. Olivolja

Gör så här

    1. 1.

      Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.

    2. 2.

      Klyfta röd paprika och schalottenlök. Tärna mangon och gurkan, lägg upp på ett fat.

    3. 3.

      Skär lövbiffen i tunna strimlor. Krydda med salt och svartpeppar. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna eller wok. Bryn lövbiffen i omgångar, på hög värme 1-2 min. Lägg över på en tallrik, spara pannan.

    4. 4.

      Ingefärswokade grönsaker: Hetta upp lite olivolja i den använda pannan. Fräs paprika, schalottenlök och pressad vitlök. Krydda med malen ingefära, curry och chili flakes. Låt allt fräsa 1-2 min.

    5. 5.

      Tillsätt kokosmjölk, vitvinsvinäger och smulad kycklingbuljong. Sjud 1-2 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.

    6. 6.

      Grovhacka koriander. Blanda lövbiff med ingefärswokade grönsaker och mango. Servera med nykokt jasminris och toppa med koriander och gurka!

Är innehållet i detta recept olämpligt?