Biffstroganoff med blomkålsris

Biffstroganoff med blomkålsris

Av:
75 min
4 port
Annons

Ingredienser

  1. Biffstroganoff

    1. 2 gula lökar, strimlade
    2. 2 klyftor vitlök
    3. 700 g ryggbiff, strimlad
    4. 2 msk smör, stekning
    5. 3 msk tomatpuré
    6. 1 msk dijonsenap
    7. 2 msk paprikapulver
    8. 2 msk kalvfond
    9. 7 dl vatten
    10. 1 tsk timjan, torkad
    11. salt
    12. peppar
    13. 2 dl majonäs
  2. Blomkålsris

    1. 700 g blomkål
    2. 4 msk smör, stekning
    3. ½ msk salt
  3. Garnering

    1. 2 msk persilja, finhackad

Gör så här

    1. 1.

      Smörstek vitlöken och löken i en stor stekpanna tills de mjuknat. Sätt åt sidan och stek köttet några minuter på varje sida så det får en fin stekyta.

    2. 2.

      Tillsätt tomatpuré, dijonsenap, paprikapulver, kalvfond och vatten.

    3. 3.

      Låt puttra på låg värme tills köttet är mört, ca 1 timme. Smaka av med timjan, salt och peppar.

    4. 4.

      Under tiden river du blomkål som du steker i smör, smaka av med salt.

    5. 5.

      Servera biffstroganoffen tillsammans med blomkålsriset och eventuellt en grönsallad. Garnera med lite persilja.

Är innehållet i detta recept olämpligt?