Biffstroganoff

Biffstroganoff

Av:
25 min
6 port
Annons

Ingredienser

    1. 600 g lövbiff i strimlor
    2. 1,5 st gula lökar
    3. 3 klyftor vitlök
    4. 150 g champinjoner
    5. 1,5 kruka persilja
    6. 15 g saltgurka
    7. 6 port ris
    8. 3 msk tomatpurré
    9. 3 tsk dijonsenap
    10. 1,5 dl vitt vin
    11. 4,5 msk kalvfond
    12. 4,5 dl crèame fraiche
    13. 1,5 msk olja

Gör så här

    1. 1.

      Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen

    2. 2.

      Strimla lövbiffen, hacka löken fint, champinjonerna i tunna slantar, persilja fint och vitlöken fint.

    3. 3.

      Stek sedan biffen i olja på hög värme, köttet ska få färg och inte koka. Stek köttet i omgångar för att undvika kokning

    4. 4.

      Efter att köttet fått färg, tillsätt all lök så den mjuknar och avsluta med svampen. Slå på vitt vin, låt det koka upp och in i köttet och grönsakerna. Fortsätt med kalvfonden, senap och tomatpuré. Smaka av med salt och peppar.

    5. 5.

      Avsluta med crème fraîche och fint hackad persilja.

    6. 6.

      Lägg upp riset på tallriken och toppa med köttet och såsen samt servera med saltgurka.

Är innehållet i detta recept olämpligt?