Biffsteksmacka med senap och krispig kål

Biffsteksmacka med senap och krispig kål

Av: / Foto: Gareth Morgans
30 min
2 personer
En snabblagad lyxmacka med krispig kål har definitivt kvällens största X-factor!
Fler recept på:
Sallad, Picknickmat, Citron
Annons

Ingredienser

    1. 1 litet grönkålshuvud (ca 200 g)
    2. 1 ciabatta
    3. 1 citron
    4. 1 schalottenlök (fint skivad och lagd i saft från citronen ovan)
    5. 2 bitar ryggbiff
    6. flingsalt och peppar
    7. majonnäs (gärna Hellmann's)
    8. jungfruolivolja
    9. senap

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°.

    2. 2.

      Skär kålen i strimlor, skölj och torka upp i en salladsslunga. Vänd ner 2 msk olivolja och se till att all kål är täckt. Strö ut på en bakpappersklädd plåt och grilla i ugnen i 10 minuter eller tills kålen är väldigt krispig, men fortfarande grön.

    3. 3.

      Strö över flingsalt. Dela ciabattan på längden och rosta snittytan i en stekpanna. Bred senap på den ena sidan och majonnäs på den andra.

    4. 4.

      Låt löken rinna av och strö ut den på senapssidan av brödet. Värm olja i en stekpanna tills den är superhet och stek köttet som du vill ha det. Skär köttet i skivor och lägg på senapssidan av brödet.

    5. 5.

      Strö över kålen och lägg på det andra brödet som lock. Skär i två delar och ät genast.

Fler recept på:
Sallad, Picknickmat, Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?