Biffsallad med chili- och limedressing

Biffsallad med chili- och limedressing

Av:
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 500 gram ryggbiff
    2. 1 msk soja
    3. 1 tsk sesamolja
    4. 1 stjälk citrongräs (vita delen)
    5. 1 msk sesamfrö
    6. 150 gram sockerärtor
    7. 150 gram gröna bönor
    8. 250 gram körsbärstomater
    9. 4 st schalottenlökar
    10. 2 dl löst packade thaibasilikablad
    11. 2 dl löst packad koriander
    12. 2 dl löst packade myntablad

Gör så här

    1. 1.

      Strimla köttet fint. Blanda soja, sesamolja, krossat citrongräs och sesamfrön i en stor skål och blanda i köttet.

    2. 2.

      Chili- och limedressing: Skala vitlöken och kärna ur chilin. Stöt vitlök och chili i en mortel till en pasta. Tillsätt socker, soja, limesaft och olja och blanda.

    3. 3.

      Ansa sockerärtor och bönorna. Dela bönorna på länden. Förväll sockerärtor och bönor i 2 minuter i kokande vatten. Kyl dem i kallt vatten och låt dem rinna av.

    4. 4.

      Hetta upp en grillpanna. Stek kött-stimlorna först på en sida en minut. Vänd och stek i 30 sekunder.

    5. 5.

      Blanda sockerärtor, bönor, delade tomater, skivad lök och örter i en stor skål. Blanda i dressingen och lägg upp salladen på ett stort fat. Toppa med grillad biff.

Är innehållet i detta recept olämpligt?