BIFFAR I GRÖNPEPPARSÅS

BIFFAR I GRÖNPEPPARSÅS

Av:
40 min
4
Annons

Ingredienser

  1. BIFFARNA

    1. 500 G Färs
    2. 1 ST Ägg
    3. 1/2 TSK Timjan
    4. 1 MSK Senap
    5. 1 ST Vitlöksklyfta
    6. Salt
    7. Svartpeppar
  2. SÅSEN

    1. 1 MSK Finhackad gul lök
    2. E MSK Finhackade persiljestjälkar
    3. 1 MSK Smör
    4. 2 MSK Grönpeppar
    5. 2 DL Vatten
    6. 2 DL Grädde
    7. 1 MSK Soja
    8. Maizena till redning
    9. 1 TSK Dragon
    10. Salt

Gör så här

    1. 1.

      Blanda färsen, ägget, timjan, senap, pressad vitlöksklyftorna, och lite salt och svartpeppar.

    2. 2.

      Forma det till biffar och stek dom i smör på medel varm panna.

    3. 3.

      Fräs lök och persiljan i smör i en kastrull.

    4. 4.

      Tillsätt grönpeppar och slå på vattnet, grädden och sojan. Låt koka upp.

    5. 5.

      Red med maizena och krydda med dragon. Låt sjuda i 5 minuter.

    6. 6.

      Smaka av med salt

    7. 7.

      Sila av såsen och häll sen över den på biffarna.

    8. 8.

      Servera med klyftpotatis

Är innehållet i detta recept olämpligt?