Biff stroganoff

Biff stroganoff

Av: / Foto: Patrik Bengtsson
25 min
4 Portioner
Annons

Ingredienser

  1. Gryta

    1. 400 Gram Biff i strimlor
    2. 1 Krm Lökpulver
    3. 1 Krm Vitlökspulver
    4. 100 Gram Champinjoner
    5. 1 Dl Vitt vin
    6. 2 Dl Kalvfond
    7. 2 Tsk Dijonsenap
    8. 2 Msk Tomatpuré
    9. 1 Krm Salt
    10. 1 Krm Vitpeppar
    11. 3 Dl Crème fraîche
    12. 1 Tsk Persilja
  2. Tillbehör

    1. 4 Portioner Ris

Gör så här

    1. 1.

      Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.

    2. 2.

      Strimla ner lövbiffen, hacka löken och vitlöken fint och skär champinjonerna i slantar.

    3. 3.

      Stek sedan biffen i olja på hög värme, köttet ska få färg och inte koka. Stek köttet i omgångar för att undvika kokning.

    4. 4.

      När köttet fått färg, tillsätt all lök så den mjuknar och avsluta med svampen.

    5. 5.

      Slå på vitt vin, låt det koka upp och in i köttet och grönsakerna. Fortsätt med kalvfonden, senap och tomatpuré.

    6. 6.

      Smaka av med salt och peppar. Avsluta med crème fraîche och fint hackad persilja.

Är innehållet i detta recept olämpligt?