Biff Rydberg

Biff Rydberg

Av:
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 600 g oxfilé
    2. 10 st potatisar
    3. 2 st gul lök
    4. 1 knippa persilja
    5. smör
    6. salt
    7. peppar
    8. 4 st ägg

Gör så här

    1. 1.

      Skala och tärna potatisen i cm-stora tärningar. Spola dem i kallvatten.

    2. 2.

      Tärna köttet och hacka löken

    3. 3.

      Stek potatisen i rikligt med smör. Börja på hög värme och sänk successivt. Lägg i löken de sista 5 minuterna. Salta och peppra.

    4. 4.

      Stek köttet i talg och smör i het panna i 2 minuter. Krydda med salt, peppar och eventuellt worcestershiresås.

    5. 5.

      Servera i form tillsammans med potatisen. Strö över hackad persilja över potatisen och servera med varsin äggula.

Är innehållet i detta recept olämpligt?