Biff med trepepparsås

Biff med trepepparsås

Av: / Foto: Fez
60 min
6 Portioner
Lagom het lyxig husman.
Annons

Ingredienser

  1. Biffar

    1. 800 g Blandfärs
    2. 2 st Gula lökar
    3. 1/2 dl Vispgrädde
    4. 1/2 dl Vatten
    5. 1 dl Ströbröd
    6. 1 1/2 tsk Salt
    7. 2 krm Svartpeppar
    8. 2 st Ägg
  2. Trepepparsås

    1. 1 st Röd paprika
    2. 1 st Rödlök
    3. 1/2 dl Oxfond
    4. 2 tsk Tomatpuré
    5. 2-3 msk Pepparkorn, svart, grön & rosé
    6. 1 dl Rött vin
    7. 4 1/2 dl Vispgrädde
    8. 3 dl Mjölk
  3. Rotfrukter

    1. Potäter

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader

    2. 2.

      Blanda grädde, vatten och ströbröd i en bunke

    3. 3.

      Klyfta potatis och sätt in i ugnen

    4. 4.

      Finhacka löken

    5. 5.

      Blanda lök, ägg, salt peppar, köttfärs och ströbrödsblandningen

    6. 6.

      Finhacka paprika och rödlök

    7. 7.

      Fräs paprika, rödlök, tomtpuré, oxfond och mortlade pepparkorn

    8. 8.

      Slå på vinet. Låt vätskan koka bort

    9. 9.

      Forma och stek biffar

    10. 10.

      Slå på grädde och mjölk i såsen och låt koka

    11. 11.

      Lägg biffarna i en ren stekpanna och slå över såsen, låt det götta ihop sig

    12. 12.

      Enjoy, gitt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?