Biff med krispiga potatisar och dragonsås

Biff med krispiga potatisar och dragonsås

Av:
40 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 500 G Potatis
    2. 1 Gul lök
    3. 1 Msk Dragon
    4. 2 Msk Vitt matlagningsvin
    5. 2 Dl Standardmjölk
    6. 1 Köttbuljongtärning
    7. 40 G Babyspenat
    8. 500 G Rostbiff
    9. 2 Msk Olivolja
    10. Salt och peppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 250 grader. Skala och koka potatisen i saltat vatten 5-8min. Häll ut vattnet genom ett durkslag och ruska runt potatisarna så de blir lite rufsiga runt om.

    2. 2.

      Lägg på en plåt och ringla över olja och salta. Rosta potatisarna mitt i ugnen cirka 20min. Rulla runt potatisen någon gång så de blir krispiga och gyllene.

    3. 3.

      Stek lök mjuk i en kastrull utan att få färg. Tillsätt dragon, vin, mjölk och smula ner buljongen. Koka ihop till en sås, ca 5min.

    4. 4.

      Skär köttet i skivor och hetta upp en stekpanna. Stek till klara salta o peppra.

    5. 5.

      Låt köttet vila 3min och servera sedan med pottatisen, såsen och spenat.

Är innehållet i detta recept olämpligt?