Biff med bambuskott

Biff med bambuskott

Av:
30 min
4
Annons

Ingredienser

    1. 400 g ryggbiff eller lövbiff
    2. rapsolja
    3. salt
    4. vitpeppar
    5. 1 burk bambuskott
    6. 4 klyftor vitlök
    7. 2 gula lökar
    8. 4 cm ingefära
    9. 4 msk oystersås
    10. 4 msk soja
    11. 4 dl vatten
    12. 2 msk hoisin
    13. maizena
    14. 1 tsk MSG (asiatisk livsmedelsbutik)
    15. 4 salladslökar

Gör så här

    1. 1.

      Strimla köttet och lägg det i en skål. Ha i lite rapsolja, salt och vitpeppar och låt stå några minuter.

    2. 2.

      Hacka och strimla alla grönsaker.

    3. 3.

      Stek sen köttet på hög värme i ca 3 minuter.

    4. 4.

      Häll av stekvätskan och stek sedan vitlök, gul lök och ingefära någon minut.

    5. 5.

      Tillsätt bambuskotten, oystersås, soja, vatten, hoisin och köttet. Låt koka ca 8 minuter.

    6. 6.

      Red av med maizena blandat med vatten. Smaka av med salt, MSG och salladslök. Servera gärna med kokt ris till.

Är innehållet i detta recept olämpligt?