Biff béarnaise med stekt svamp

Biff béarnaise med stekt svamp

Av:
30 min
4 port
Passar med sötpotatisstrips eller glaserade lökar
Annons

Ingredienser

    1. 4 skivor nötkött
    2. 2 msk smör
    3. 2 klyftor vitlök
    4. 5 kvistar timjan
    5. 300 g champinjoner (eller blandad svamp)
    6. salt
    7. peppar
  1. Bearnaisesås

    1. 3 schalottenlökar
    2. 1 kvist dragon
    3. 4 korn vitpeppar
    4. 1 dl rödvinsvinäger
    5. 200 g skirat smör
    6. 6 äggulor
    7. 10 g körvel (färsk)
    8. 10 g dragon (färsk)
    9. salt

Gör så här

    1. 1.

      Salta och peppra köttet och bryn det på båda sidor i smör i en stekpanna på hög värme. Tillsätt vitlök och timjan och stek i ytterligare någon minut. Ta upp och låt vila medan du steker svampen.

    2. 2.

      Rensa svampen och stek på samma sätt som biffen. Salta och peppra.

    3. 3.

      BEARNAISESÅS

    4. 4.

      Finhacka schalottenlöken och koka långsamt ihop med dragon, peppar och vinäger i en kastrull tills ca hälften återstår.

    5. 5.

      Värm det skirade smöret till 50-60°C.

    6. 6.

      Blanda lökreduktionen och äggulorna i en bunke över vattenbad på låg värme. Vispa fluffigt i 2-3 min. Ta av från värmen.

    7. 7.

      Vispa medsols och tillsätt det skirade smöret lite i taget i en tunn stråle tills såsen blir krämig. Blir den för tjock kan man späda med ljummet vatten.

    8. 8.

      Hacka ner körvel och dragon och smaka av med lite salt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?