Biff à la Lindström med dijonyoghurt och rostade rotfrukter

Biff à la Lindström med dijonyoghurt och rostade rotfrukter

Av: / Foto: ica.se
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 500 g nötfärs
    2. 3 msk ströbröd
    3. 1 dl mjölk
    4. 1 st gul lök
    5. 1 dl finhackade inlagda rödbetor
    6. 2 msk kapris
    7. 1 st ägg
    8. 1 tsk salt
    9. 1 krm peppar
    10. 1 knippe färsk persilja
    11. smör att steka i
  1. Dijonyoughurt

    1. 2 dl matyoghurt
    2. 1 msk dijonsenap
    3. 1/2 msk honung
    4. salt
    5. peppar
  2. Rotfrukter

    1. 1 kg potatis och rotfrukter
    2. 2 msk olja
    3. 1 st pressad vitlöksklyfta
    4. 1 st citron

Gör så här

    1. 1.

      Lägg ströbrödet i en bunke och häll på mjölken. Låt svälla några minuter.

    2. 2.

      Skala och finhacka löken. Rör ner färs, lök, rödbetor och kapris i bunken med ströbröd och mjölk.

    3. 3.

      Tillsätt senap, ägg, salt och peppar och rör färsen smidig.

    4. 4.

      Forma små biffar och stek i smör, 3-4 minuter på varje sida på medelhög värme tills biffarna är genomstekta.

    5. 5.

      Dijonyoughurt: Blanda matyoghurt, dijonsenap och honung. Smaka av med salt och ev peppar.

    6. 6.

      Rotfrukter: Skär 1 kg potatis och rotfrukter i klyftor och rosta i ugn (225°C i 40 minuter) med 2 msk olja, 1 pressad vitlöksklyfta, pressad juice och finrivet skal av 1/2 citron. Lägg med citronhalvor i ugnen när du rostar rotfrukterna. De blir krämiga och härligt söta i smaken.

    7. 7.

      Strö grovhackad färsk persilja över biffarna och servera med rotfrukter och dijonyoghurt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?