Benmärgsbuljong

Benmärgsbuljong

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 2 kg märgben
    2. 3 liter vatten
    3. 2 msk äppelcidervinäger
    4. 2 lökar
    5. 0,5 vitlök
    6. 4 morötter
    7. 0,5 purjolök
    8. 3 lagerblad
    9. 6 kvistar timjan
    10. 10 korn svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Rosta benen i ugn 40-50 min på 200°C, rör om efter halva tiden.

    2. 2.

      Lägg de rostade benen i en kastrull. Täck med vatten och häll på vinägern. Låt stå 30 min.

    3. 3.

      Koka upp och låt sjuda 2 h, skumma av ordentligt.

    4. 4.

      Skala lök, vitlök och grönsaker. Skär i grova bitar, ca 3 x 3 cm.

    5. 5.

      Tillsätt grönsaker och kryddor i kastrullen.

    6. 6.

      Fortsätt sjuda på mycket låg värme eller ställ in i ugn på 95°C i 48 timmar.

    7. 7.

      Sila.

    8. 8.

      Värm upp försiktigt vis servering.

Är innehållet i detta recept olämpligt?