Bengalisk currygryta med mandel, koriander och chapatibröd

Bengalisk currygryta med mandel, koriander och chapatibröd

Av:
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 4 st chapatibröd
    2. 1/2 citron
    3. 1 dl crème fraiche
    4. 1 grön paprika
    5. 1 gul lök
    6. 1 burk konserverade körsbärstomater
    7. 1 kruka koriander
    8. 1/2 förp rostad mandel
    9. 1/2 röd chili
    10. 2 förp röda linser
    11. 3 tomater
    12. olivolja
    13. 1 tsk salt
    14. 1 tsk spiskummin
    15. svertpeppar
    16. 2 vitlöksklyftor

Gör så här

    1. 1.

      Finhacka löken och skär paprikan i grova bitar. Kärna ur chilin och hacka den fint.

    2. 2.

      Hetta upp olivolja i en stekgryta. Tillsätt lök, paprika, vitlöksklyftor och spiskummin. Fräs på svag värme 2–3 min.

    3. 3.

      Rör ner körsbärstomater, crème fraiche, röda linser, salt och nymalen svartpeppar. Låt puttra 8–10 min. Rör då och då.

    4. 4.

      Grovhacka koriander och tärna tomaterna

    5. 5.

      Rosta chapatibröd (ett bröd i taget) i en torr och het stekpanna en kort stund. Lägg på en tallrik och täck med handduk

    6. 6.

      Rör ner saften från citronen i grytan och toppa med tomat, koriander och rostad mandel. Servera med varma chapatibröd

Är innehållet i detta recept olämpligt?