Belugasallad med tomat, persilja och citrondressing

Belugasallad med tomat, persilja och citrondressing

Av:
2 port
Annons

Ingredienser

    1. 1 dl belugalinser
    2. 1 msk lantbuljong eller goda torkade kryddor
    3. 1 röd paprika
    4. 0,5 rödlök
    5. 1 bunt färsk bladpersilja
    6. 1 avokado
    7. en näve valnötter
    8. salt och peppar
  1. CITRON- & HONUNGSDRESSING

    1. 1 citron, saft och zest
    2. 1 dl olivolja
    3. 2 tsk honung
    4. salt och peppar

Gör så här

    1. 1.

      Koka linserna enligt anvisningar på förpackningen. Lägg ner lite goda kryddor eller lantbuljong som får koka med linserna. Ställ linserna åt sidan så de hinner svalna innan de ska ner i salladen.

    2. 2.

      Blanda citronsaft och citronzest med olja, honung, salt och peppar till dressingen.

    3. 3.

      Finhacka tomat, paprika, lök och persilja. Blanda ihop hacket i en stor skål. Vänd ner linserna.

    4. 4.

      Tärna avokado och vänd ner. Toppa med grovhackade valnötter, lite salt och peppar och dressing.

Är innehållet i detta recept olämpligt?