Belugabolognese

Belugabolognese

Av: / Foto: Ulrika Pousette
40 min
4 portioner
Pasta bolognese - vegostyle
Annons

Ingredienser

    1. 1 st morot
    2. 1 st gul lök
    3. 2 st vitlöksklyftor
    4. 1,5 dl belugalinser
    5. 400 g krossade tomater
    6. 2 dl iMat fraiche
    7. 3 dl vatten
    8. 1 st buljongtärning
    9. 1 tsk socker
    10. 1 msk balsamvinäger
    11. 0,5 tsk spiskummin
    12. salt och peppar
    13. basilika eller oregano
    14. 4 port pasta
    15. bjäst

Gör så här

    1. 1.

      Skala och riv moroten grovt. Skala och hacka lök och vitlök.

    2. 2.

      Fräs allt i olja en kastrull och tillsätt linser, krossade tomater, iMat fraiche, vatten, buljongtärning, socker, balsamvinäger och spiskummin.

    3. 3.

      Låt puttra under lock på glänt i 25 minuter eller tills du tycker att linserna har fått bra konsistens. Mixa såsen med stavmixer, eller låt koka en stund till för en mosigare konsistens. Tycker du att såsen är för fast, späd med mer vatten. Koka pastan under tiden såsen kokar klart.

    4. 4.

      Smaka av såsen med salt, peppar och basilika/oregano och servera med pasta och bjäst.

Är innehållet i detta recept olämpligt?