Belugabolognese

Belugabolognese

Av:
60 min
10 portioner
Hela receptet är ca 2300 kalorier. Minst 10 portioner.
Annons

Ingredienser

    1. 2 msk olivolja
    2. 1 st stor gul lök
    3. 4 st vitlöksklyftor
    4. 100 g morot
    5. 100 g palsternacka
    6. 4 msk tomatpuré
    7. 1000 g krossade tomater
    8. 400 g belugalinser
    9. 2 dl crème fraîche
  1. Kryddor

    1. Salt
    2. Peppar
    3. Paprika
    4. Chili
    5. Basilika
    6. Timjan
    7. Citronjuice

Gör så här

    1. 1.

      Förbered genom att hacka alla grönsaker.

    2. 2.

      Koka belugalinserna enligt anvisningar på förpackningen.

    3. 3.

      Stek lök och vitlök på svag värme. Tillsätt rotfrukterna och stek ett tag. Lägg i tomatpurén och puttra ihop det.

    4. 4.

      Addera krossade tomater och belugalinser. Koka ihop tills linser och grönsaker har fint tuggmotstånd. Tillsätt créme fraîche och krydda upp på slutet.

Är innehållet i detta recept olämpligt?