Belugabolognese

Belugabolognese

Av:
25 min
4 portioner
Om du inte ätit belugalinser förut är det dags nu! Laga denna enkla och otroligt goda belugabolognesen för en vegetarisk variant av den klassiska köttfärssåsen. https://www.coop.se/recept/belugabolognese
Annons

Ingredienser

    1. 320 g Spagetti
    2. 1 st Gul lök
    3. 1 st Vitlöksklyfta
    4. 1 msk Olja
    5. 2 msk Tomatpuré
    6. 2 dl Torkade belugalinser
    7. 1 frp Krossade tomater
    8. 2 dl Crème fraiche
    9. 2 dl Vatten
    10. 1 tsk Torkad oregano
    11. 1 tsk Torkad basilika
    12. 1 tsk Strösocker
    13. 0,5 tsk Grovmalen svartpeppar
    14. 1 tsk Salt

Gör så här

    1. 1.

      Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

    2. 2.

      Fräs lök och vitlök i olja i en stekpanna med lock eller kastrull. Tillsätt tomatpurén och stek med någon minut.

    3. 3.

      Rör ner linser, krossade tomater, crème fraiche och vatten. Krydda med oregano, basilika, socker, salt och peppar. Låt småputtra under lock ca 25 min. Servera med pastan.

Är innehållet i detta recept olämpligt?