Beluga Bolognese

Beluga Bolognese

Av:
25 min
4 port
Typ av linsgryta - byt gärna pasta mot grönsaker istället. Kan testa med svamp i också :)
Annons

Ingredienser

  1. Bolognese

    1. 1 Gul lök
    2. 2 Vitlökslyftor
    3. 1 msk Olivolja
    4. 2 msk Tomatpuré
    5. 2 dl Torkade belugalinser
    6. 400 g Krossade tomater
    7. 2 dl Crème fraîche
    8. 2 dl Vatten
    9. 1 tsk Basilika
    10. 1 tsk Oregano
    11. 1 tsk Socker
    12. 1 tsk Salt
  2. Tillbehör

    1. Pasta
    2. Broccoli
    3. Blomkål

Gör så här

    1. 1.

      Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

    2. 2.

      Fräs lök och vitlök i olja i en stekpanna med lock eller kastrull. Tillsätt tomatpurén och stek med någon minut.

    3. 3.

      Rör ner linser, krossade tomater, crème fraiche och vatten. Krydda med oregano, basilika, socker, salt och peppar. Låt småputtra under lock ca 25 min. Servera med pastan.

Är innehållet i detta recept olämpligt?