Belgiska våfflor

Belgiska våfflor

Av:
30 min
8 st
Annons

Ingredienser

  1. Smet

    1. 4 dl mjöl
    2. 1 dl socker
    3. 1/2 tsk salt
    4. 1 krm vaniljsocker
    5. 1 msk bakpulver
    6. 3 1/2 dl mjölk
    7. 2 st ägg
    8. 200 g smält smör

Gör så här

    1. 1.

      Blanda mjöl, socker, salt, vaniljpulver och bakpulver i en bunke. Separera äggulorna från vitorna (spara vitorna). Tillsätt mjölk och äggulor. Rör till en jämn smet. Rör ner det smälta avsvalnade smöret.

    2. 2.

      Vispa äggvitor fluffigt och vänd ner i smeten. Grädda våfflor i ett belgiskt våffeljärn.

    3. 3.

      Till servering: Servera med chokladsås, vaniljglass eller vispad grädde. Pudra över lite florsocker.

Är innehållet i detta recept olämpligt?