Beef Jerky

Beef Jerky

Av:
30 min
8 personer
http://www.matklubben.nu/recept/beef_jerky_cowboy_style_torkat_k%F6tt__55312.html#.VKLTqsAAA
Annons

Ingredienser

  1. Marinad

    1. 1,5 kg Lövbiff eller Farnsy
    2. 1,5 dl Kinesisk Soja
    3. 1 dl Worcestershire sauce
    4. 2 tsk Liquid smoke
    5. 1 tsk Vitlökspulver
    6. 0,5 tsk Grovmalen svartpeppa
    7. 1 tsk Chiliflakes
    8. 1 tsk Brunsocker

Gör så här

    1. 1.

      Banka ut lövbiffen eller skär lövtunna skivor av köttet, de skall inte vara tjockare en ca 2 millimeter. Blanda ihop övriga ingredienserna till marinaden.

    2. 2.

      I en skål häller man lite av marinaden i botten, sen varvar man kött med marinaden. Se till att allt kött kommer åt marinaden. Ställ köttet övertäckt med plastfolie i kylskåpet i ca 12 timmar.

    3. 3.

      Ta upp köttet och lägg ut det på ett ugnsgaller, sätt in det i mitten av ugnen i ca 6-8 timmar på 75º eller längre, de skall vara torra, det skall inte gå att knäcka dem, utan de skall bli lite sega.

    4. 4.

      Låt dem kallna innan de serveras. Kan förvaras torrt i över en månad. Det går bra att göra det med olika köttslag,

Är innehållet i detta recept olämpligt?