Bearnaisesås

Bearnaisesås

Av:
10 min
Enkel men god
Annons

Ingredienser

    1. 2 msk riven lök (schallotenlök eller gul)
    2. 1,5 msk vitvinsvinäger
    3. 2 msk vatten
    4. 150 gram smör
    5. 2 st äggulor
    6. salt, dragon, vitpeppar, persilja

Gör så här

    1. 1.

      Låt löken, vinägern och vatten koka tillsammans i en kastrull, tills vätskan har halverats.

    2. 2.

      Smält smöret, i mikro eller i en kastrull.

    3. 3.

      För en slät sås - sila bort löken från vinägern, men man kan även välja att låta denna vara kvar.

    4. 4.

      Blanda ner äggulorna i vinägern och vispa kraftigt för att äggen inte ska koagulera.

    5. 5.

      Droppa långsamt ner smöret under kraftig vispning.

    6. 6.

      Smaka av bearnaisesåsen med salt, vitpeppar, dragon och hackad persilja

Är innehållet i detta recept olämpligt?