Bearnaisesås

Bearnaisesås

Av:
5 min
2 portioner
Enkelt sätt att göra bearnaise och lyckas varje gång.
Annons

Ingredienser

    1. 1 st äggula
    2. 1 tsk vatten
    3. 1 tsk dragonvinäger (färdigköpt eller gör egen)
    4. 110 gram smör
    5. 1 nypa Salt
    6. Persilja

Gör så här

    1. 1.

      Smält smöret och se till att det har en temperatur på ca 100 grader

    2. 2.

      Rör ihop äggulan, vatten, dragonvinäger och salt lite lätt. Häll ner i en mixerbägare.

    3. 3.

      Kör blandningen med mixerstav på mellanhastighet medan du sakta häller i det smälta smöret. När smöret får kontakt med äggblandningen koagulerar den så det är viktigt att det mixas hela tiden. Rör mixerstaven lite sakta upp och ner så att det blandas ordentligt.

    4. 4.

      När allt smör är nedmixat, hacka persilja och rör ner. Smaksätt med ev mer salt, dragonvinäger. För chilibearnaise, rör ner 1 tsk sambal oelek.

Är innehållet i detta recept olämpligt?