Bearnaisesås

Bearnaisesås

Av:
40 min
Annons

Ingredienser

  1. Dragonreduktion

    1. 2 Msk Vitt vin
    2. 2 Msk Vatten
    3. 1-2 Krukor Färsk dragon
    4. 1 Kruka Färsk körvel
    5. 1 St Schallottenlök
    6. 6 St Svartpepparkorn
  2. Emulsifiering

    1. 2 St Äggulor
    2. 2 Msk Kallt vatten
    3. 1 Dragonreduktion
  3. Uppbyggning

    1. 200 G Skirat smör

Gör så här

    1. 1.

      Börja med att smälta smöret på låg värme i en kastrull.

    2. 2.

      Finhacka schallottenlök, dragon och körvel och blanda i en separat kastrull med vin och vatten. Krossa svartpepparkornen och blanda i dem med. Sätt på en låg värme och låt reducera tills knappt en matsked vätska finns kvar. Låt sedan blandningen svalna. (Desto längre desto bättre, max 1 timma.)

    3. 3.

      Blanda äggulorna med dragonreduktionen och vattnet. Värm på väldigt låg värme, konstant rörande, tills blandningen kan hålla sin form i kastrullen, men fortfarande är rinnig. Se till att inte tillaga äggulan för snabbt, annars får du äggröra.

    4. 4.

      Vispa konstant och häll väldigt sakta i smöret (men inte det vita, aka mjölkproteinet.) Smaksätt med salt, peppar, och mer färsk dragon vid behag.

Är innehållet i detta recept olämpligt?