Béarnaisesås

Béarnaisesås

Av:
15 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 3 schalottenlökar
    2. 1 kvist dragon
    3. 4 korn vitpeppar
    4. 1 dl rödvinsvinäger
    5. 200 g skirat smör
    6. 6 äggulor
    7. 10 g körvel (färsk)
    8. 10 g dragon (färsk)
    9. salt

Gör så här

    1. 1.

      Finhacka schalottenlöken och koka långsamt ihop den med dragon, peppar och vinäger i en kastrull tills ca hälften återstår.

    2. 2.

      Värm det skirade smöret till 50-60°C.

    3. 3.

      Blanda lökreduktionen och äggulor i en bunke över vattenbad på låg värme. Vispa fluffigt i 2-3 min. Ta av från värmen.

    4. 4.

      Vispa medsols och tillsätt det skirade smöret lite i taget i en tunn stråle tills såsen blir krämig. Blir den för tjock kan man späda med ljummet vatten.

    5. 5.

      Tillsätt hackade örter och smaka av med salt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?