Bearnaisesås

Bearnaisesås

Av:
20 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 3 st äggulor
    2. ½-1 tsk grönsaksbuljong
    3. dragon efter tycke och smak
    4. ½-1 msk äppelcidervinäger eller rödvinsvinäger
    5. 1½ dl rumstempererad rapsolja eller smält smör
    6. salt
    7. vitpeppar
    8. chili

Gör så här

    1. 1.

      Sätt äggulorna ovan vattenbad och krydda med grönsaksbuljong, dragon och äppelcidervinäger/rödvinsvinäger. Vispa till såsen tjocknar. Tag såsen från värmen.

    2. 2.

      Tillsätt olja eller smält smör i en smal stråle och vispa kraftfullt hela tiden. Om såsen blir för tjock tillsätt då en liten skvätt mjölk eller grädde. Tänk på att väldigt lite mjölk/grädde gör såsen betydligt lösare. Smaka av med salt, vitpeppar och eventuellt chili.

Är innehållet i detta recept olämpligt?