Bearnaise

Bearnaise

Av:
4 pers
Hacka i persilja eller chili, supergott! Om det blir något över stelnar det i kylen som ett smör och kan inte värmas till en sås igen, använd som kryddsmör istället. Jag brukar steka grönsaker i ”beasmöret”, det blir lite grynigt från äggulorna.
Annons

Ingredienser

    1. 4 äggulor
    2. 250 g smör
    3. 1 msk dragon
    4. 1 msk vinäger (äpple eller rödvin)
    5. 1 tsk citronsaft
    6. salt
    7. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Blanda samman äggulorna, smöret i små bitar, dragon, vinäger och citron i en kastrull som du sedan placerar i ett vattenbad.

    2. 2.

      Rör hela tiden tills bean tjocknar, det kan gå fort mot slutet så var försiktig. Hellre att du tar av dem från plattan när det börjar tjockna än att du har den för länge på plattan. Blir det för varmt skär det sig lätt!

    3. 3.

      Smaka av med kryddor, (peppar, salt och ev chili/persilja)

Är innehållet i detta recept olämpligt?