BBQ-ribs med krämig squashsallad

BBQ-ribs med krämig squashsallad

Av:
380 min
6 port
Vanlig kastrull: Koka upp ett par liter vatten och 1/2-1 msk salt. Lägg i revbenen och koka upp. Ta bort skummet på ytan och koka ca 1 1/2-2 timmar eller tills köttet är mört. Ta upp och marinera i BBQ-såsen i några timmar eller över natten.
Annons

Ingredienser

    1. 1,5 kg revbensspjäll, tunna
    2. 1 tsk salt
  1. BBQ-sås

    1. 3 msk olivolja
    2. 1 msk tomatpuré
    3. ½ gul lök, finhackad
    4. 1 msk ancho chilipulver
    5. 2 tsk vitlökspulver
    6. 2 tsk fänkålsfrön
    7. 1 tsk spiskummin
    8. ½ tsk cayennepeppar
    9. 2 tsk salt
    10. 1 burk hela tomater, konserverade
    11. 2 msk äppelcidervinäger
  2. Sallad

    1. 900 g zucchini
    2. 2 msk smör
    3. 100 g stjälkselleri, tunt skivad
    4. 50 g salladslök, finhackad
    5. 2,5 dl majonäs
    6. 2 msk gräslök, finhackad
    7. ½ msk dijonsenap
    8. salt
    9. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Salta revbensspjällen runt om och lägg i slow cookern. Tillsätt hälften av BBQ-såsen och koka 4–6 timmar på låg värme.

    2. 2.

      Ta upp och låt svalna. Så här långt kan spjällen förberedas dagen innan.

    3. 3.

      Ge dem en sista finish på utomhusgrillen eller i ugnen, 225 grader med grillfunktionen på, i cirka 15 minuter eller tills köttet har fått en fin yta. Vänd efter halva tiden.

    4. 4.

      Servera med squashsalladen och resten av BBQ-såsen.

    5. 5.

      BBQ-sås: Värm försiktigt upp oljan i en tjockbottnad kastrull och rör i tomatpurén. Tillsätt löken och fräs den mjuk och glansig på medelhög värme.

    6. 6.

      Tillsätt ett par matskedar vatten som får reducera i 5-10 minuter.

    7. 7.

      Mortla eller mal kryddorna och häll i kastrullen tillsammans med tomaterna och vinägern. Salta.

    8. 8.

      Koka upp och sänk sedan värmen och låt puttra i ytterligare 15-20 minuter. Mixa slätt och låt svalna. Vill du ha en riktigt tjock sås är det bara att låta såsen fortsätta puttra till önskvärd konsistens.

    9. 9.

      Sallad: Skala och tärna squashen i cirka 1-1,5 cm bitar. Ta eventuellt bort kärnhuset först. Salta och lägg i ett durkslag. Låt dra i 5-10 minuter och pressa försiktigt ur överskottsvätskan.

    10. 10.

      Stek squashen i smör några minuter på medelvärme. Den ska inte brynas utan bara bli lätt stekt. Låt svalna.

    11. 11.

      Rör ihop övriga ingredienser i en stor bunke och vänd i squashen.

    12. 12.

      Det går bra att förbereda salladen 1-2 dygn i förväg. Den blir ännu godare av att dra i kylen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?