BBQ-revbensspjäll med senapsglaserade kålrötter

BBQ-revbensspjäll med senapsglaserade kålrötter

Av:
80 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 1,5-2 kg revbensspjäll (tunna)
    2. barbecuesås
    3. 300 g kålrot
    4. 2 msk dijonsenap
    5. 1 msk smör
    6. 1 citron
    7. 200 g spenat
    8. salt
    9. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°C. Ta fram revbensspjällen i god tid så de hinner blir rumsvarma.

    2. 2.

      Salta och peppra revbensspjällen. Lägg dem med köttsidan uppåt i en långpanna täckt med ugnsfolie. ställ in långpannan i mitten av ugnen.

    3. 3.

      Pensla revbensspjällen med barbecuesåsen efter 20 min, och låt dem stå i ytterligare 40-60 min. Pensla revbensspjällen då och då så att inte stekytan bränns vid.

    4. 4.

      Skaka och skär kålroten i centimeterstora bitar och koka dem mjuka i en kastrull med lättsaltat vatten, ca 5 min. Häll av vattnet och blanda ner senap och smör. Ta av från värmen, blanda i spenaten och salta och peppra.

    5. 5.

      Låt revbensspjällen vila i ca 10 min före servering. Skär spjällen i lagom bitar, lägg upp på fat och servera kålrotssalladen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?