BBQ-kyckling

BBQ-kyckling

Av:
30 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 600 g kycklingfilé
    2. ½ dl tomatpuré
    3. 1½ msk srisacha chilisås
    4. 1 msk honung
    5. ½ dl soya japansk
    6. 1-2 klyftor vitlök
    7. 1 msk vitvinsvinäger
    8. 2 tsk sesamolja
    9. ½ tsk salt
    10. 100 g picklad rödlök
    11. 1 st avocado
    12. 1 st lime
    13. ½ gurka
    14. 145 g toryillabröd stand n´stuff (mini)

Gör så här

    1. 1.

      Strimla kyckling. Blanda ihop tomatpuré, sriracha, honung, soja, pressad vitlök, vinäger, sesamolja och salt till en sås. Låt kycklingen marinera minst 30 minuter i såsen, gärna över natten. Stek sedan i en non-stickpanna.

    2. 2.

      Blanda ihop ättika, socker och vatten till en lag (1-2-3 lag). Blanda tills sockret lösts upp och blanda därefter ner tunt skivad rödlök.

    3. 3.

      Finhacka avokado och blanda med lite pressad lime. Kärna ur och tärna gurka.

    4. 4.

      Lägg i kyckling, avokadoröra, picklad rödlök och gurka i tortillaformarna. Servera med limeklyftor.

Är innehållet i detta recept olämpligt?