Bästa rödvinssåsen

Bästa rödvinssåsen

Av:
3 dl
Laga en dag i förväg - värm och smaka av
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. 6 dl rödvin
    2. 3 st schalottenlökar
    3. 50 g hackad rotselleri
    4. 1 tsk strösocker
    5. 2 tsk tomatpuré
    6. 2 krm torkad timlan
    7. 3 st persiljestjälkar
    8. 2 msk konc kalvfond
    9. 1/2 msk majsstärkelse

Gör så här

    1. 1.

      Skala o hacka schalottenlöken. Fräs den o rotsellerin i 1 msk smör i en kastrull tills löken är mjuk, ca 5 min.

    2. 2.

      Tillsätt socker och tomatpurén. Fräs ytterligare ca 1 min.

    3. 3.

      Tillsätt vin, timjan, persiljestjälkar o kalvfond. Låt såsen koka upp. Sänk sedan värmen o låt såsen koka på svag värme utan lock i ca 30 min.

    4. 4.

      Sila o mät upp såsen, det ska bli ca 3 dl. Häll tillbaka såsen i kastrullen. Späd med vatten om det är mindre mängd. Låt sjuda ytterligare om det är mer.

    5. 5.

      Smaka av med salt o peppar. Blanda majsstärkelsen med lite vatten. Vispa ner redningen i såsen o koka upp. Hit går det bra att förbereda dagen före såsen blir bara godare om den får vila någon dag i kylen.

    6. 6.

      Vid servering: Värm såsen o låt den sjuda någon minut. Blanka av såsen genom att klicka i 1 msk rumsvarmt smör o vispa tills smöret smält.

Är innehållet i detta recept olämpligt?