Basilikamarinerad fläskfilé

Basilikamarinerad fläskfilé

Av: / Foto: Jenny G
Bra bufférätt till många. Gör dagen före och låt stå över natten. Servera med fransk potatissallad och fetacreme
Annons

Ingredienser

    1. 8 hg fläskfilé
  1. Marinad

    1. 1 kruka färsk basilika
    2. 1 hg soltorkade tomater
    3. 1 dl balsamvinäger
    4. 1,5 dl olivolja
    5. 0,5 tsk salt
    6. 2 rkm svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugn på 175 grader. Putsa filén. Salta, peppra och bryn fläskfilén runt om i stekpanna. Lägg i ugnsform och efterstek i ugnen tills innertemeraturen är 65-70 grader. Vira in den i folie och låt ligga en stund.

    2. 2.

      Skiva upp fläskfilén och lägg i en form. Häll marinaden över och låt stå över natten. Serveras kall dagen därpå.

    3. 3.

      Servera tillsammans med fransk potatissallad och basilika- och fetaoströra

Är innehållet i detta recept olämpligt?