Bärrutor med kokos och marängtäcke

Bärrutor med kokos och marängtäcke

Av: / Foto: Anders Norrsell
60 min
30 rutor
Saftig och god kaka med både hallon och blåbär. Servera gärna med vaniljvisp eller lite grädde.
Fler recept på:
Bakelser, Maränger
Annons

Ingredienser

    1. 200 g smör
    2. 6 st ägg
    3. 4 dl strösocker
    4. 3 dl vetemjöl
    5. 1 msk bakpulver
    6. 2 dl kokosflingor
    7. 2 dl hallon
    8. 1 1/2 dl blåbär
  1. Maräng

    1. 5 st äggvitor
    2. 2 1/2 dl strösocker
    3. 50–75 g mandelspån

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader.

    2. 2.

      Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och kokosflingor. Tillsätt det smälta smöret och mjölblandningen i äggsmeten.

    3. 3.

      Bred ut smeten i långpanna med bakplåtspapper, ca 30x40 cm. Strö över hallon och blåbär. Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter.

    4. 4.

      Vispa äggvitorna till hårt skum, vispa ner sockret, lite i taget till en fluffig och fast smet.

    5. 5.

      Höj värmen på ugnen till 250 grader. Klicka marängen över den gräddade kakan. Strö över mandelspån. Ställ in kakan någon minut i ugnen tills marängen fått fin färg. Passa noga, det går fort!

    6. 6.

      Låt kakan svalna och skär i rutor, garnera med bär. Använd en vass kniv så att kakan inte trasas sönder när du skär den i rutor.

Fler recept på:
Bakelser, Maränger
Är innehållet i detta recept olämpligt?