Bärpaj

Bärpaj

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 400 g Bär eller
    2. 3-4 st Äpplen, skalade,
    3. urkärnade
    4. 175 g Smält smör
    5. 3 dl Vetemjöl
    6. 1 dl Socker
    7. 1 tsk Bakpulver
    8. 1 krm Salt
    9. Kanel och
    10. pärlsocker

Gör så här

    1. 1.

      Bred ut bär/äpplen i botten på en pajform.

    2. 2.

      Blanda alla torra ingredienser i en bunke, häll i det smälta smöret och rör samman med händerna till en ganska lös deg.

    3. 3.

      Platta ut bitar av degen mellan handflatorna, täck bär/äpplen.

    4. 4.

      Strö på rejält med kanel och garnera med lite pärlsocker.

    5. 5.

      Grädda mitt i ugnen, 200 grader i ca 20-25 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?