Barnens goda gryta

Barnens goda gryta

Av: / Foto: Ralph Månsson
180 min
5 personer
Denna gryta är enkel och god att göra och uppskattas av såväl små som stora.
Fler recept på:
Barnkalas, Tomater, Chili, Vitlök, Morot
Annons

Ingredienser

    1. 800 g högrev, bog eller rostbiff
    2. 1 st gul lök
    3. 1 st stor vitlöksklyfta
    4. olja till stekning
    5. 2 tsk chilipulver
    6. 1 st palsternacka
    7. 2 st stora morötter
    8. 400 g cocktailtomater
    9. 2 st lagerblad
    10. 7 dl vatten
    11. 2 st köttbuljongtärningar
    12. 3 st chorizor
  1. Servering

    1. 1 st gul paprika
    2. rostat bröd
    3. ev persilja

Gör så här

    1. 1.

      Putsa köttet och skär i bitar, ca 2x2 cm stora.

    2. 2.

      Skala och hacka lök och vitlök. Stek löken mjuk i lite olja. Tillsätt chilipulver och låt fräsa med i ca 2 minuter.

    3. 3.

      Skala palsternackan och skär i stavar. Skala morötterna och skiva i slantar. Hacka tomaterna.

    4. 4.

      Tillsätt tomater, palsternacka, morot, lagerblad, vatten och smulade buljongtärningar. Koka upp och lägg ner köttbitarna.

    5. 5.

      Sjud under lock 11/2–2 timmar tills köttet är riktigt mört. När grytan sjuder kan du skära upp chorizon i bitar och ställa i kyl medan grytan sköter sig själv.

    6. 6.

      Lägg ner chorizon och låt den sjuda med i ca 7 minuter.

    7. 7.

      Servera grytan med hackad gul paprika och rostat bröd. Toppa eventuellt med lite persilja.

Fler recept på:
Barnkalas, Tomater, Chili, Vitlök, Morot
Är innehållet i detta recept olämpligt?