Bärkompott med kardemummakesella och mynta

Bärkompott med kardemummakesella och mynta

Av: / Foto: Peter Phillips
10 min
6 personer
Efter en mastig middag räcker det med en lätt och fräsch efterrätt.
Fler recept på:
Efterrätt, Citron
Annons

Ingredienser

    1. 600–800 g frysta bär
    2. 1 dl vatten
    3. 1/2 dl socker
    4. 1 msk citronsaft
  1. Kardemummakesella:

    1. 2 dl kesella
    2. 2 msk florsocker
    3. 2 tsk malen kardemumma

Gör så här

    1. 1.

      Koka upp vatten och socker och lägg i bä- ren. Blanda runt och låt sjuda i ca 5 minuter. Blanda i citronsaften och smaka av. Tillsätt eventuellt mer socker eller syra. Allt beroende på vilka bär man valt och hur sött man vill ha det.

    2. 2.

      Smaksätt kesellan med florsocker och kardemumma. Servera kompotten i portionsskålar med en klick kesella till, toppa med lite fin mynta.

Tips från kocken

Bären väljer man efter smak och tillgång. Kompotten serveras varm eller kall och kesellan kan även smaksättas med vaniljstång, ingefära eller kanel.
Fler recept på:
Efterrätt, Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?