Bärfyllda mazarinkakor i långpanna

Bärfyllda mazarinkakor i långpanna

Av: / Foto: Pontus Ferneman
33 kakor
Klassisk mazarinkaka med massor av goda sommarbär. Lättbakat och riktigt, riktigt gott!
Annons

Ingredienser

  1. Botten

    1. 300 g mjukt smör
    2. 4 dl strösocker
    3. ca ½ krm bittermandelolja
    4. 5 ägg
    5. 4 dl vetemjöl
    6. 2 tsk bakpulver
    7. 100 g finhackad mandel
    8. 200 g mandelmassa
    9. ca 150 g hallon
    10. ca 75 g blåbär
  2. Garnering

    1. ca 4 dl florsocker
    2. röd hushållsfärg
    3. 3–3½ msk vatten
    4. röda vinbär

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175°.

    2. 2.

      Rör smör och socker poröst. Tillsätt bittermandeloljan och äggen, ett i taget, under omrörning.

    3. 3.

      Blanda mjöl, bakpulver och hackad mandel. Riv mandelmassan. Rör ner allt i smeten.

    4. 4.

      Bred ut smeten i en långpanna med bakpapper, ca 25×35 cm. Strö på bären.

    5. 5.

      Grädda i nedre delen av ugnen 40–45 min. Låt svalna.

    6. 6.

      Garnering: Rör ihop glasyren och bred den över kakan. Låt stelna. Skär i rutor och garnera.

Är innehållet i detta recept olämpligt?