Bärfylld pavlova

Bärfylld pavlova

Av: / Foto: Erik Karlsson
70 min
4 port
Frasigt, sött och syrligt fräscht – här finns allt vi vill ha i en dessert!
Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag, Bröllop, Efterrätt, Citron
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 125°, 100
    2. 3 st äggvitor
    3. 2 dl strösocker
    4. 2 tsk maizena majsstärkelse
    5. 3 dl vispgrädde
    6. 250 g bär, gärna olika sorter
    7. 1-2 msk punsch (valfritt)
    8. citronmeliss

Gör så här

    1. 1.

      Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under fortsatt vispning. Sikta och vänd ner majsstärkelse. Rita 4 cirklar, ca 8 cm i diam, på ett bakpapper, använd tex ett glas som mall.

    2. 2.

      Klicka marängsmet i rundlarna, lite högre runt kanterna så att det bildas en grop i mitten. Ställ plåten mitt i ugnen och sänk temperaturen till 100°. Grädda 1 tim. Låt marängerna kallna.

    3. 3.

      Inför servering: Vispa grädden, smaksätt ev med punsch. Fördela grädde och bär på marängerna. Garnera med citronmeliss

Är innehållet i detta recept olämpligt?