Barbecuerökig karré

Barbecuerökig karré

Av: / Foto: Ralph Månsson
70 min
5 personer
Recept på barbecuerökig karré.
Fler recept på:
Sallad, Potatis, Cashewnötter, Vitlök, Morot, Nötter, Fläsk
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg benfri karré
    2. 4 st vitlöksklyftor
    3. 2 dl rökig bbq-sås
    4. 1 msk torkad timjan
    5. 1 msk torkad oregano
    6. 1 msk torkad rosmarin
    7. salt och peppar
  1. Morot- och gurksallad

    1. 1 st gurka
    2. 2 st stora morötter
    3. 5–7 cm färsk ingefära
    4. 1/2 dl olivolja
  2. Servering

    1. 1–1 1/2 dl salta och rostade cashewnötter
  3. Garnering

    1. färska örter

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 125°.

    2. 2.

      Skala vitlöken, riv den fint och rör ihop med bbq-såsen och alla kryddorna.

    3. 3.

      Bryn köttet tills det har fått en fin färg och smeta in det med såsen runtom. Lägg det i en ugnsfast form och tillaga i ugnen tills innertemperaturen är ca 68°. Det tar ca 1 timme, beroende på ugn. Använd en köttermometer.

    4. 4.

      Skala gurkan och morötterna och skär dem i strimlor med hjälp av en potatisskalare. Skala och riv ingefäran och rör ihop den med olivoljan. Häll det över gurkan och moroten. Smaka av med salt och peppar.

    5. 5.

      Servera köttet med salladen, eventuellt rostade salta cashewnötter och något av tillbehören på sidan xx. Garnera gärna med färska örter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?