Bär med havresmulor och grädde

Bär med havresmulor och grädde

Av: / Foto: David Back
20 min
6 portioner
En supersmarrig kombination av fluff, syra och knaprighet.
Fler recept på:
Efterrätt, Frukost, Blåbär
Annons

Ingredienser

    1. ½ dl vetemjöl
    2. 2½ dl havregryn
    3. 1 dl sötmandel, grovhackad
    4. 1½ dl ljust muscovadosocker
    5. 100 g smör, rumsvarmt Ⓛ
    6. 600 g blandade frysta bär, som hallon, blåbär och björnbär
    7. 2–3 dl vispgrädde Ⓛ

Gör så här

    1. 1.

      Blanda vetemjöl, havregryn, mandel och socker. Tillsätt smöret och nyp snabbt ihop till smulor, för hand eller i matberedare. Tillsätt eventuellt mer havregryn för att få det så smuligt som du vill ha det.

    2. 2.

      Stek smulorna i torr panna på medelvärme tills de blivit knapriga och fått fin yta. Låt dem svalna ordentligt på hushållspapper.

    3. 3.

      Tina bären och vispa grädden lätt.

    4. 4.

      Servering: Fördela bären i fina glas eller skålar. Toppa med grädde och rikligt med havresmulor.

Fler recept på:
Efterrätt, Frukost, Blåbär
Är innehållet i detta recept olämpligt?