Bär i champagnesabayonne

Bär i champagnesabayonne

Av: / Foto: Helène Linsjö
30 min
4 personer
En riktigt lyxig champagnesabayonne.
Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag, Efterrätt
Annons

Ingredienser

    1. 1 liter färska bär, t ex jordgubbar, hallon, björnbär eller vinbär
  1. Sabayonne

    1. 5 st äggulor
    2. 5 msk strösocker
    3. ½ dl champagne

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Vispa äggulor och socker fluffigt över vattenbad. Tillsätt vinet och fortsätt vispa tills krämen ökat till nästan dubbel volym.

    2. 2.

      Bottna en djup tallrik med bär och ringla över generöst med sabayonne. Bränn ev av ytan lite med en brännare. Servera direkt.

Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag, Efterrätt
Är innehållet i detta recept olämpligt?