Bär- eller fruktremmar

Bär- eller fruktremmar

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 6 dl bär/frukt
    2. 1 tsk honung
    3. 1 msk citronsaft
    4. salt
    5. 2 msk honung

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ungen på 70°C.

    2. 2.

      Koka upp bären/frukten tillsammans med 1 tsk honung, citron och en gnutta salt. Mixa slätt med stavmixer.

    3. 3.

      Rör ner 2 msk honung. Bred ut bärpurén på en plåt med bakplåtspapper, i ett ca 2 mm tjockt lager.

    4. 4.

      Sätt in plåten i ugnen i 3-5 timmar tills purén har torkat. Håll luckan lite öppen för att släppa ut ånga. När det inte är blött i mitten är de klara.

    5. 5.

      Klipp upp i 2,5-3 cm breda remmar.

    6. 6.

      Rulla ihop remmarna och lägg dem i en tättslutande burk.

Är innehållet i detta recept olämpligt?