Banoffeepaj

E N

Banoffeepaj

Av: / Foto: savingdessert
130 min
8 port
Annons

Ingredienser

    1. 20 st digistivekex
    2. 150 g smält smör
    3. 1 burk kondenserad mjölk
    4. 2 dl vispgrädde
    5. 3.5 st banan
    6. 100 g krossad choklad

Gör så här

    1. 1.

      Lägg den oöppnade burken med kondenserad mjölk i en hög kastrull och häll på vatten så att det täcker burken. Koka upp och koka i två timmar. Se till att vattnet täcker hela koktiden. Ta sedan upp burken och låt den svalna innan den öppnas.

    2. 2.

      Sätt ugnen på 175 grader. Mixa digestivekexen med smöret och tryck ut i en pajform (cirka 20 centimeter i diameter). Grädda botten i ugnen i cirka 10 minuter, ta ut och låt svalna.

    3. 3.

      Öppna burken med kondenserad mjölk, som nu blivit kolasås (dulce de leche). Bred ut kolasåsen över digestivebottnen. Lägg på skivad banan och toppa med lättvispad grädde. Strö på krossad choklad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?