Banantoffépaj

Banantoffépaj

Av: / Foto: Pontus Ferneman
40 min
10 bitar
Enkel att göra och uppskattad av både stora och små!
Fler recept på:
Begravning
Annons

Ingredienser

    1. 100 g smör
    2. 50 g hasselnötter
    3. 13 st digestivekex
  1. Fyllning

    1. 1 burk karamelliserad mjölk
    2. 3 st bananer
  2. Garnering

    1. ca ½ dl grovt hackade nötter

Gör så här

    1. 1.

      Smält smöret, hacka nötterna fint och krossa kexen, gärna i en mixer. Blanda allt till en smulig massa. Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diam, gärna med löstagbar botten. Ställ in i kylen.

    2. 2.

      Fyllning: Bred ut det mesta av den karamelliserade mjölken på pajbottnen. Skiva och lägg bananerna ovanpå. Ringla över resten av den karamelliserade mjölken. Strö på nötter.

Tips från kocken

Servera pajen med en stor klick vispad grädde!
Fler recept på:
Begravning
Är innehållet i detta recept olämpligt?