Bananrutor med hallon och kanel i långpanna

Bananrutor med hallon och kanel i långpanna

Av: / Foto: Annika Broman
45 min
35 stycken
Snabbakad banankaka i långpanna! Banan, hallon och kanel är smaktrion som samsas perfekt ihop när fin syrlighet och härlig sötma möter den kryddiga tonen.
Annons

Ingredienser

    1. 150 g margarin eller smör
    2. 1 1/2 dl mjölk
    3. 4 ägg
    4. 4 dl strösocker
    5. 6 dl vetemjöl
    6. 4 tsk bakpulver
    7. 1 msk vaniljsocker
    8. 2 tsk kanel
    9. 3 bananer
    10. 5 dl färska eller frysta, + ev till garnering
    11. florsocker

Gör så här

    1. 1.

      Smält margarin eller smör i en kastrull. Tillsätt mjölken.

    2. 2.

      Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel i en skål.

    3. 3.

      Skär bananerna i bitar. Blanda ner margarinet/smöret, mjölblandningen och bananerna i äggsmeten. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 30×40 cm. Fördela hallonen ovanpå.

    4. 4.

      Grädda kakan mitt i ugnen i 175° i 25 min. Låt kakan svalna, skär den i rutor. Sikta över florsocker, garnera gärna med färska hallon.

Är innehållet i detta recept olämpligt?